6 Ekim 2015 Salı

Ciğer Kavurmalı El Açması Börek



Bu börek acayip bir şey. Anne elinden. Çok mu çok lezzetli. :)

Ciğer Kavurmalı El Açması Börek

Ciğer Kavurmalı El Açması Börek Tarifi'nin Malzemeleri

5 yemek k. Yoğurt
2 çay b. Sıvı yağ
2 su b. Su
3 pk. Kabartma tozu
3 yemek k. Sirke
aldığı kadar köy unu ya da normal un
tuz

üzerine:
yumurta sarısı

kavurmalı iç harç için:
istenildiği kadar akciğer veya karaciğer ya da tavuk ciğeri de olabilir. (isteğe göre değişebilir. Biz akciğer kullandık.)
2 kuru soğan
3 domates
tuz, sıvı yağ, pulbiber, kekik

Ciğer Kavurmalı El Açması Börek Tarifi'nin Yapılışı

Hamurumuzu güzelce yoğuralım ikiye bölelim.
İç harcı için ciğerleri yıkayalım doğrayıp tavaya sıvı yağ koyup kavuralım. Ciğerler yumuşayınca içine doğranmış soğanı, doğranmış domatesleri ekleyip karıştıralım biraz daha pişsin. Tuzunu ve baharatlarını ekleyip karıştıralım. Ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Hamurun bir parçasını alıp tepsi büyüklüğünde açalım ve yağlanmış tepsiye hamuru koyalım üzerine kavurmalı iç harcı yayalım.
Diğer hamuru da aynı büyüklükte açıp üzerine kapatalım. üzerine yumurta sarısı sürüp fırında altını kontrol ederek üzeri kızarana dek pişirelim.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder