23 Ekim 2015 Cuma

Yağ Çekmeyen Pişi Yapımı


çok lezzetli ve yağ çekmiyor. :)

Yağ Çekmeyen Pişi Yapımı

Yağ Çekmeyen Pişi Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri

1 adet yumurta
1, 5 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşı tuz
2,5-3 su bardağı un

Yağ Çekmeyen Pişi Yapımı Tarifi'nin Yapılışı

Un hariç diğer malzemeleri karıştırma kabına alalım ve karıştıralım.
Azar azar un ilave ederek ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamur kıvamını alınca üzerini nemli bir bezle örtelim ve 15-20 dakika bekletelim. Hamuru parçaya bölelim ve bezeler yapalım.
Düz zemine un serpiştirip bezeyi alalım ve merdane ile normal incelikte açalım. Açtığınız hamurdan kurabiye kalıbı ile parçalar keselim. Tüm hamur bitene kadar bu işlemi uygulayalım. Kızartma tenceresine yağı koyalım ve ısıtalım. Isınan yağa kestiğiniz hamur parçalarını atın ve arkalı önlü kızartalım.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder