29 Ocak 2016 Cuma

Karamelize Soğanlı Ev Yapımı Hamburger


Haftasonuna kendiniz ve sevdikleriniz icin bi degisiklik yapip bu seferlik disardan yemek yerine ekmeginden köftesine hepsini evde yapacaginiz bi hamburger yapsaniz Ne güzel olur değil mi? :)


Karamelize Soğanlı Ev Yapımı Hamburger

Karamelize Soğanlı Ev Yapımı Hamburger Tarifi'nin Malzemeleri

Hamburger ekmeği:
3 kase un
3 yemek k. Tereyağı(oda sıcaklığında yumuşamış)
5-6 yemek k. Yoğurt
1 pk. İnstant kuru maya
5 çay k. Tuz
1 yemek k. şeker
1 çay b. ılık su

hamburger ekmeğinin üzerine sürmek için:
1 yumurta sarısı

köftesi için:
500 gr. Dana kıyma
2 tatlı k. Tuz
2 tatlı k. Karabiber

domatesli acılı sos:
1 büyük domates
1 yemek k. Domates salçası
tuz, pulbiber, kekik
2 diş sarımsak
sıvı yağ
ılık su

karamelize soğan için:
1 büyük kuru soğan
3-4 yemek k. Sıvı yağ
1 yemek k. Elma sirkesi
1 tatlı k. Toz şeker
1 çay k. Tuz
1 çay k. Karabiber

arasına sıkmak için:
hardal
mayonez

arasına koymak için:
kornişon turşu




 Karamelize Soğanlı Ev Yapımı Hamburger Tarifi'nin Yapılışı

Hamburger ekmeğini yapmak için;
büyük bir karıştırma kabına unu alın ve tuzu ekleyip karıştırın. Ortasını havuz gibi açıp diğer tüm malzemeleri koyun azar azar su ilave ederek çok sert olmayacak bir hamur yoğurun. üzerini streç filmle kapatıp 45 dk mayalandırın.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine; hamurdan büyük parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve tepsiye dizin. 15 dk kadar tepside böyle mayalansın. Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürüp fırında atını kontrol ederek üzerleri kızara dek pişirin. Ocaktan alıp ılımaya bırakın.

Domatesli acı sos için;
domtesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın ve bir tavaya sıvı yağ koyup domatesleri soteleyin. üzerine salçayı, sarımsağı ve suyu ekleyip karıştırın. Kaynamaya bırakın. Tuzunu ve baharatlarını da ekleyip kaynamaya çıkınca kısık ateşte 3 dk kadar daha pişirip ocaktan alın.

Karamelize soğan için;
Soğanı ince ince piyazlık doğrayın tavaya sıvı yağı koyun ve sotelemeye başlayın. Daha sonra elma sirkesini, tuzu, toz şekeri ve karabiberi de ekleyip yüksek ısıda kontrollü bir şekilde rengi kahverengiye dönene dek soteleyin ama dikkat edin yanmasın. Daha sonra ocaktan kenara alın.


Hamburger köftesi için;
kıymayı bir kabın içine alıp tuz ve karabiberi ekleyip bir kaç kez karıştırın ama yoğurmayın.
Grill tavanızı sıvı yağ ile yağlayıp fazla yağını peçete ile silin.
Kıymalı köfte harcından elinizi suya batırıp parçalar koparın ve çok ince olmayacak büyükçe yuvarlak yassı köfteler hazırlayın. Tavada arkalı önlü kızartın.

Hamburger ekmeklerini bıçakla ortadan ikiye kesin.
Ekmeğin bir parçasına domatesli acılı sostan sürün üzerine köfteyi koyun. Köftenin üzerine karamelize soğandan koyun. Hardal, mayonez sıkıp kornişon turşu parçaları koyun. Diğer ekmek parçasının içine de domatesli acılı sostan sürüp ilk parçanın üzerine kapatın.

Hamburgerimiz hazııır. :)

diğer ekmeklere aynı işlemi tekrarlayın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder