29 Mayıs 2016 Pazar

Bezelyeli Tavuklu El Açması Börek


Bezelyeli Tavuklu El Açması Börek

Bezelyeli Tavuklu El Açması Börek Tarifi'nin Malzemeleri

1 litre süt
3 yemek k. Yoğurt
1 su b. Su
yarım çay b. Sıvı yağ
500 gr. Tereyağı
1 yumurta
2 yumurta akı
3 yemek k. Sirke
2 paket kabartma tozu
1 tatlı k. Karbonat
2 çorba k. şeker
3 çorba k. Tuz
aldığı kadar un

iç harcı:
1 kg. Tavuk (kuşbaşı olarak doğranmış)
1 kutu konserve haşlanmış bezelye
2 adet patates
1 adet havuç
2 yemek k. Domates salçası
3 yemek k. Sıvı yağ
1 çay bardağı su
tuz, pulbiber, kekik, nane, karabiber

üzerine:
yumurta sarısı
çörekotu(isteğe bağlı)

Bezelyeli Tavuklu El Açması Börek Tarifi'nin Yapılışı

Hamur malzemeleri ile güzelce bir hamur yoğurup dinlenmeye bırakın.
İç harcı için sote tavasına sıvı yağı koyun ve doğranmış tavuk etlerini sotelemeye başlayın. Salçayı, küçük küp doğranmış patatesleri ve küçük küp doğranmış havucu da ilave edip sotelemeye devam edin. Suyunu da ekleyip biraz pişmeye bırakın. Patatesler yumuşayınca tuzunu ve baharatlarını da ilave edin ve en son konserve bezelyeyi de ilave edip 5 dk kadar daha pişirip ocaktan alın. Soğumaya bırakın.

Dinlenmiş hamuru 4 büyük bezeye bölün. Bezelerden birini fırın tepsisi boyutunda açın ve yağlanmış tepsiye yerleştirin. İç harcın yarısını üzerine yayın.
Diğer hamur bezesini de bu boyutta açıp üzerine kapatın ve üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpip fırında altı üstü kızarana dek kontrol ederek pişirin.
Diğer bezelere de 2. Tepsi için işlemi tekrarlayın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder