11 Mayıs 2016 Çarşamba
Damla Çikolatalı Tek Kat Pasta
Damla Çikolatalı Tek Kat Pasta
Damla Çikolatalı Tek Kat Pasta Tarifi'nin Malzemeleri
Kreması için:
Yarım litre süt
1 su bardağı + 10 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 tane tek kat kakaolu pandispanya
keki ıslatmak için:
1 tatlı kaşığı nescafe
1 tatlı k. Toz şeker
1 kahve fincanı sıcak su
üzerine:
damla çikolata
kakao
süslemek için:
az miktar çırpılmış kakaolu kremşanti
Damla Çikolatalı Tek Kat Pasta Tarifi'nin Yapılışı
Tek kat pandispanyayı büyük bir tabağa alın ve nescafeli suyla ıslatın.
Vanilin hariç kreması için gerekli olan tüm malzemeleri bir tencereye alın,
karıştırın ve ateşin üzerine alıp kıvam alıncaya kadar pişirin ve ocaktan alıp
içine toz vanilini ekleyip karıştırarak soğutun.
Kremayı kekin üzerine bolca ve güzelce yayın.
üzerine kakao serpin ve bolca damla çikolata serpin.
En son krema sıkma aletine çırpılmış kakaolu kremşantiyi koyup pastayı süsleyin.
Buzdolabında 1 gece bekletip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder