11 Mayıs 2016 Çarşamba

Damla Çikolatalı Tek Kat Pasta


Damla Çikolatalı Tek Kat Pasta

Damla Çikolatalı Tek Kat Pasta Tarifi'nin Malzemeleri

Kreması için:
Yarım litre süt
1 su bardağı + 10 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya


1 tane tek kat kakaolu pandispanya

keki ıslatmak için:
1 tatlı kaşığı nescafe
1 tatlı k. Toz şeker
1 kahve fincanı sıcak su

üzerine:
damla çikolata
kakao

süslemek için:
az miktar çırpılmış kakaolu kremşanti

Damla Çikolatalı Tek Kat Pasta Tarifi'nin Yapılışı

Tek kat pandispanyayı büyük bir tabağa alın ve nescafeli suyla ıslatın.

Vanilin hariç kreması için gerekli olan tüm malzemeleri bir tencereye alın,

karıştırın ve ateşin üzerine alıp kıvam alıncaya kadar pişirin ve ocaktan alıp
içine toz vanilini ekleyip karıştırarak soğutun.

Kremayı kekin üzerine bolca ve güzelce yayın.

üzerine kakao serpin ve bolca damla çikolata serpin.

En son krema sıkma aletine çırpılmış kakaolu kremşantiyi koyup pastayı süsleyin.

Buzdolabında 1 gece bekletip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder