29 Mayıs 2016 Pazar

Patatesli Poğaça


Patatesli Poğaça

Patatesli Poğaça Tarifi'nin Malzemeleri

1 litre süt
3 yemek k. Yoğurt
1 su b. Su
yarım çay b. Sıvı yağ
500 gr. Tereyağı
1 yumurta
2 yumurta akı
3 yemek k. Sirke
2 paket kabartma tozu
1 tatlı k. Karbonat
2 çorba k. şeker
3 çorba k. Tuz
aldığı kadar un

iç harcı:
6-7 haşlanmış patates
yarım demet maydanoz
2 yemek k. Domates salçası
2 yemek k. Sıvı yağ
tuz, pulbiber, kekik, karabiber, toz nane

üzerine:
yumurta sarısı
çörekotu

Patatesli Poğaça Tarifi'nin Yapılışı

Hamur malzemeleri ile güzelce bir hamur yoğurup dinlenmeye bırakın.
İç harcı için haşlanmış patatesleri rendeleyin ve tavaya sıvı yağ koyup patatesleri salçayla kavurun. Tuzunu ve baharatlarını ekleyip karıştırın. Ocaktan alınca içine kıyılmış maydanozu ekleyin ve karıştırın.
Poğaça hamurunuzdan parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ortasını düzleştirip içine patatesli harçtan koyup poğaça şekli vererek kapatın.
Yağlanmış fırın tepsisine poğaçaları dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. Fırında altı üstü kızarana dek kontrol ederek pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder