1 Eylül 2016 Perşembe

1 DİLİM YETMEZ: Karamel Soslu Trileçe


1 dilimiyle yetinilmeyen yedikçe yediren bir tatlı. :)


Karamel Soslu Trileçe

Karamel Soslu Trileçe Tarifi'nin Malzemeleri

Kek:
5 adet yumurta
10 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
10 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı irmik
2 paket vanilya
2 paket kabarma tozu

Şerbet:
5 su bardağı soğuk süt
5 yemek kaşığı toz şeker
200 ml. Krema

üzerine:
hazır karamel sos(pastanelerde satılan)

Karamel Soslu Trileçe Tarifi'nin Yapılışı

Yumurta ile şekeri iyice çırpalım. Yağı yavaşça ekleyip tekrar çırpalım, içine un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı koyup bu sefer mikserle değil tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştıralım.

İyice harmanlandığında yağlanmış fırın tepsisine dökelim ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirelim.
(ben küçük fırında pişirdiğim için bu sürede pişiyor. Süre fırından fırına değişebilir. Kürdanla kontrol ederek anlayabilirsiniz)

Şerbet malzemelerinizi bir kaseye koyalım ve süt köpürünceye kadar çırpıp buzdolabına kaldıralım.
Pişen keki ılıkken dilimleyip keke kürdanla delikler açalım ve soğuk şerbeti üzerine dökelim. Bu şekilde biraz buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olur. Daha sonra şerbeti tamamen çektiğinde üzerine hazır karamel sosu yayarak servis edelim.

Afiyet Olsun.


1 yorum: