11 Eylül 2016 Pazar

Elmalı Rulo Kurabiye




Elma ve tarçının muhteşem uyumu.. .

Elmalı Rulo Kurabiye

Elmalı Rulo Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

100 gr. Tereyağ(oda ısısında)
1 çay b. Sıvı yağ
4 yemek k. Yoğurt(suyu süzdürülmüş)
1 yumurta
5 yemek k. Pudra şekeri
1 tatlı k. Limon suyu
1 paket kabartma tozu
3, 5 su b. Un(yumuşak hamur olacak)

elmalı harç:
5 elma
6 yemek k. Toz şeker
tarçın

üzerine:
pudra şekeri

Elmalı Rulo Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Hamuru için tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp yoğurun ve 20 dk buzdolabında dinlendirin.
Elmaları yıkayıp kabuklarını soyun ve rendenin ince tarafıyla tencereye rendeleyin. Üzerine şekeri ilave edip ocakta suyunu çekene dek pişirin.
Ocaktan alıp tarçını ekleyin ve karıştırarak soğumaya bırakın.
Dinlenen hamuru çok az tekrar yoğurun ve 3’e bölün.
Her bir hamuru tezgahta açıp 8 üçgen parçaya kesin.
Her bir parçanın içine soğumuş elmalı harçtan koyup rulo sarın. Tüm hamur bitene dek aynı işlemi tekrarlayın.
Yağlı kağıt serili ya da yağlanmış fırın tepsisine kurabiyeleri dizin.
170 derece fırında altını kontrol ederek üzerleri hafif pembeleşene dek pişirin.
Pişen kurabiyelerin ilk ısısı geçtikten sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder