7 Eylül 2016 Çarşamba

Kozalak Mantı


 Çıtır çıtır sigara böreği gibi sarılan yufkaların ortasında yoğurt ve kıymalı leziz harçla buluşması... görselliğiyle ve lezzetiyle tam da misafir sofralarına yakışacak bir tarif sizlerle.





Kozalak Mantı

Kozalak Mantı Tarifi'nin Malzemeleri

3 pk. üçgen şeklinde kesilmiş yufka
300 gr. Kıyma
2 kuru soğan
4-5 sivri/çarli biber
sıvı yağ
tuz, pulbiber
yoğurt
1 adet pipet

kızartmak için:sıvı yağ

Kozalak Mantı Tarifi'nin Yapılışı

Yufkanın birini tezgaha alın ve üzerine pipet koyup birlikte sarın ucunu ıslatıp birleştirin. Aynı sigara böreği gibi yapıyoruz ama içi boş sadece.
Tüm yufkalara aynı işlemi tekrarlayın.
Kıymalı harç için;
tavaya sıvı yağ alın ve doğranmış soğanlarla biberleri biraz kavurun. Salça tuz baharatlar ve kıymayı da ekleyip pişirin.
Kızgın yağda börekleri kızartın.
Servise sunacağınız tepsiye börekleri dizin ortasına yoğurt ve kıymalı harçtan koyup servis edin.

Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder