Çıtır çıtır sigara böreği gibi sarılan yufkaların ortasında yoğurt ve kıymalı leziz harçla buluşması... görselliğiyle ve lezzetiyle tam da misafir sofralarına yakışacak bir tarif sizlerle.
Kozalak Mantı Tarifi'nin Malzemeleri
3 pk. üçgen şeklinde kesilmiş yufka
300 gr. Kıyma
2 kuru soğan
4-5 sivri/çarli biber
sıvı yağ
tuz, pulbiber
yoğurt
1 adet pipet
kızartmak için:sıvı yağ
Kozalak Mantı Tarifi'nin Yapılışı
Yufkanın birini tezgaha alın ve üzerine pipet koyup birlikte sarın ucunu ıslatıp birleştirin. Aynı sigara böreği gibi yapıyoruz ama içi boş sadece.
Tüm yufkalara aynı işlemi tekrarlayın.
Kıymalı harç için;
tavaya sıvı yağ alın ve doğranmış soğanlarla biberleri biraz kavurun. Salça tuz baharatlar ve kıymayı da ekleyip pişirin.
Kızgın yağda börekleri kızartın.
Servise sunacağınız tepsiye börekleri dizin ortasına yoğurt ve kıymalı harçtan koyup servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder