29 Nisan 2014 Salı

elmalı pudingli bisküvi pastası


Elmalı Pudingli Bisküvi Pastası

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik Hazırlama: 20dk Pişirme: 10dk

  • 3 paket petibör bisküvi
  • 1 paket puding
  • 3, 5 su b. Süt
  • 5-6 elma(tatlı elma)
  • 1 çay b. şeker( elmalar çok tatlı olduğu için şekeri az kullandım. )
  • tarçın
  • bisküvileri ıslatmak için:
  • 2 tatlı k. Kahve
  • sıcak su
  • 2 tatlı k. şeker
Elmaları soyup gelişi güzel doğrayın tencereye koyun şekerle beraber pişirin. Ocaktan alınca tarçın koyup karıştırın bir kenarda soğumaya bırakın.
Pudiingi tarife göre pişirin.
Petibör bisküvileri borcama dizin. Kahveli suyla hafif ıslatın. Bir kat daha bisküvi dizin tekrar ıslatın ve elmalı harçtan biraz koyup yayın. üzerine tekrar bisküvi dizip hafif ıslatın ve pudingin bir kısmını dökün tekrar bisküvi dizip ıslatın tekrar elmalı harçtan koyun ve en son bisküvi koyup ıslatın ve kalan pudingle her tarafını kaplayın. Buzdolabında soğuduktan sonra dilimleyip servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder