30 Nisan 2014 Çarşamba

PATLICANLI BÖREK YAPIMI




Patlıcanlı Börek Yapımı

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik Hazırlama: 20dk Pişirme: 30dk

  • 1 kg yufka
  • iç harcı:
  • 4-5 adet patlıcan
  • 3-4 adet yeşil biber
  • tuz, pulbiber
  • 3 adet domates
  • 3 yemek k. Sıvı yağ
  • aralarına ve üzerlerine:
  • yoğurt ve sıvı yağ karışımı
Patlıcanları alacalı soyup küp küp kesin ve tuzlu suda 15 dk bekletip süzün.
Yufkaları üst üste koyup üçgen kesin. Her bir yufkaya yoğurtlu karışımdan sürün.
Patlıcanları tavaya alın hafif yağ koyup biberleri de doğrayın. Domateslerin kabuğunu soyup doğrayın tuzunu, pulbiberini de koyup pişirin. Pişince ocaktan alın soğutun. Her bir yufkaya patlıcanlı içten koyun ve sigara böreği gibi sarın. Tüm yufkalara aynı işlemi tekrarlayın ve yağlanmış tepsiye dizin üzerlerine yoğurtlu karışımdan sürüp çörekotu serpin. Fırında kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder