7 Nisan 2014 Pazartesi

fıstıklı balım pasta

Fıstıklı Balım Pasta
Pastanın Malzemeleri:Pandispanya için:

6 yumurta
1 su b. un
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
2 yemek k. tepeleme mısır nişastası
1 su b. toz şeker
1 tutam tuz
1,5 su b. ılık süt

kakaolu pandispanya için:

2 su b. sade pandispanya karışımı
3 yemek k. kakao

pandispanyayı ıslatmak için: ılık süt

pastanın arası için:
2 muz
3 yemek k. bal
2 avuç fıstık
bitter çikolata parçaları
yanı sıra bir miktar pasta kreması

kreması için:
1 paket pasta kreması tozu
1,5 su b. soğuk süt

üzeri için: yaprak şeklinde çikolata parçaları

pastanın kenarları için:
bitter çikolata
yağlı kağıt
Pastanın Hazırlanışı:Oda sıcaklığındaki 6 yumurtanın beyazlarını bir kaseye sarılarını bir kaseye ayırın.
Yumurta aklarının üzerine 1 tutam tuzu ekleyip mikserle beyaz köpük olana kadar çırpın.
Yumurta sarılarının da üzerine 1 su b. toz şekeri ekleyip onları da açık sarı köpük olacak şekilde çırpın.
Yumurta aklarını sarılarının üzerine boşaltın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve spatula veya tahta kaşık ile yavaş yavaş hamuru söndürmeden karıştırın.
Bu karışımdan 2 su bardağı ayırıp içine kakaoyu ekleyin ve karıştırın. Her iki pandispanya karışımı için ayrı ayrı kelepçeli kek kalıbını yağlayıp hafif un serperek önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 30-35 dk sırayla pişirin.
Pandispanyalar piştikten sonra fırından çıkarın.
Soğuması için fırının tel ızgarasında bekletebilirsiniz ya da tezgahta da soğumasını sağlayabilirsiniz.
Pandispanyalar soğurken kremaları hazırlayalım.
Kreması için pasta kreması tozu ile sütü mikserde çırpıp bir kenara alalım. Pastanın içi için muzları bir kasede çatalla ezelim içine fıstıkları ve balı koyup karıştıralım.
Sade pandispanyamızı ve kakaolu pandispanyamızı ikiye bölelim.Pastamız dört kattan oluşuyor. Pasta tabağına ilk olarak birinci sade pandispanya katını koyup sütle hafif ıslatalım.Üzerine önce biraz pasta kremasından sürelim ve muzlu fıstıklı harçtan da sürelim, çikolata parçaları serpelim ve kakaolu pandispanyanın birinci katını üzerine koyalım. Bu katı da sütle hafif ıslatıp bu kata sadece ballı fıstıklı karışımdan sürüp çikolata parçaları serpelim.Sade pandispanyanın ikinci katını üzerine koyup sütle ıslatalım, üzerine biraz kremadan ve kalan fıstıklı muzlu harçtan sürüp çikolata parçaları serpelim.Son kata geldik.Son olarak kakaolu pandispanyanın ikinci katını koyalım. Sütle biraz ıslatalım ve kalan kremayla pastanın kenarları hariç üzerini kaplayalım.Çikolatayı benmari usulü eritip pastanın kenarları boyutunda yağlı kağıt keselim erimiş çikolatayı fırçayla kağıda sürüp kağıdı pastanın etrafına saralım ve buzdolabında 10 dk donması için bekletelim. Pastayı dolaptan çıkarıp yağlı kağıdı dikkatlice pastadan ayıralım. Son olarak pastanın üzerine yaprak çikolata parçaları dizip süsleyelim. Pastayı buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra kesip servis edelim.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder