7 Nisan 2014 Pazartesi

pembe rüya

Pembe Rüya
Pastanın Malzemeleri:Pasta Keki için Malzemeler.

4 adet yumurta ( oda sıcaklığında olsun )
1 su bardağı toz şeker
yarım çay bardağı ılık su
çeyrek limonun suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1 su bardağı tepeleme + 1 çorba kaşığı tepeleme un
isteğe göre yarım limon kabuğunun rendesi
1 fiske tuz

pastayı ıslatmak için:
ev yapımı çilek reçeli sosu

pastanın arasına:
çikolata parçaları
çilek reçeli taneleri

kreması:
2 paket kremşanti
2 su b. soğuk süt

pastanın üzerine:
1 paket meyveli sos
1 su b.su
çikolata parçaları
çilek reçeli taneleri
Pastanın Hazırlanışı:pasta kekinin yapımı:
Yumurtanın beyazı ve sarısını ayırın
Yumurtanın sarısını toz şekerle krema haline gelene kadar çırpın çeyrek limonun suyunu ve ılık suyu ilave edip iyice çırpın vanilini,kabartma tozunuda ilave ettikten sonra unu havadan eleyerek ilave edin tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtanın beyazını bir fiske tuzla kar beyazı olana kadar yüksek devirde iyice çırpın, önceden yaptığınız kek karışımına ilave edip tahta kaşıkla karıştırıp altı yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kek kalıbına dökün kek kalıbının hafif hafif tezgaha bir kaç defa vurun içindeki hava kabarcıkları yukarı çıksın. Pasta Kekimizi Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirirken fırının bir köşesine su dolu bir kase koyun bu işlem kekin daha yumuşak ve daha güzel gelmesini sağlar pasta kekinin üzeri iyice kızarana kadar pişirin,kekinizin piştiğinden emin olmadan fırının kapağını açmayın pişen ve soğuyan kekinizi kalıptan çıkararken tepsinin kenarlarını bıcakla sıyırıp öyle çıkarın. pasta keki soğuyunca enlemesine ikiye kesin. 1ipasta katını pasta tabağına alıp ev yapımı çilek reçeli sosuyla hafif ıslatın. krema için süt ile kremşanti tozunu iyice çırpın. 1.kata kremadan biraz sürün üzerine çikolata parçaları serpiştirin. 2.pasta katını da üzerine koyun ve tekrar ev yapımı çilek reçeli sosuyla ıslatın ve kalan kremayla pastanın her tarafını kaplayıp üzerine çikolata parçaları serpiştirin. meyve sosu için bir tencereye suyu koyup tozu içine boşaltın kaynayınca söndürün ve karıştırarak soğutun. soğuyan meyve sosunu pastanın üzerine dikkatlice dökün. en son pastanın tam ortasına ev yapımı çilek reçeli tanelerinden koyup buzdolabında 1-2 saat soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder