7 Nisan 2014 Pazartesi

salepli üçü bir arada pastam

kendi ellerimle tüm malzemelerini hazırladığım pastam. kremasından kekine hepsini kendim yaptım. afiyet olsun. :)

SALEPLİ ÜÇÜ BİR ARADA PASTAM
Pastanın Malzemeleri:pandispanya tarifi:

6 yumurta
3 su b. un
2 kabartma tozu
1 su b. toz şeker
1,5 su b. ılık süt
1 tutam tuz
2 paket vanilya

kakaolu pandispanya için:
2 su b. sade pandispanya karışımı + 3 yemek k. kakao

kahveli pandispanya için:
2 su b.sade pandispanya karışımı+ 3 yemek k. kahve+ 1 su b. süt+ 1 paket kabartma tozu+ 1 su b. un

pandispanya ara kreması için:

3 su b. süt
2 çay b. toz şeker
1 çay b.un+2 tatlı k.un
1 paket vanilya
2 yumurta sarısı
1 paket toz salep

pasta dış kreması:
5 su b. süt
3 çay b. toz şeker
2 çay b.un+4 tatlı k.un
1 paket vanilya
yarım paket krem peynir
2 paket toz salep
1 çay k. margarin

pandispanyayı ıslatmak için:
ev yapımı çilek reçeli suyu

en üst pasta katını ıslatmak için:
2 tatlı k. kakao
2 tatlı k.toz şeker
1 su b. sıcak su

pastanın aralarına ve üzerine koyulacak malzemeler:

kakao,bitter çikolata parçaları, muz ve yer fıstığı, bir miktar pasta iç kreması
Pastanın Hazırlanışı:Oda sıcaklığındaki 6 yumurtanın beyazlarını bir kaseye sarılarını bir kaseye ayırın.
Yumurta aklarının üzerine 1 tutam tuzu ekleyip mikserle beyaz köpük olana kadar çırpın.
Yumurta sarılarının da üzerine 1 su b. toz şekeri ekleyip onları da açık sarı köpük olacak şekilde çırpın.
Yumurta aklarını sarılarının üzerine boşaltın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve spatula veya tahta kaşık ile yavaş yavaş hamuru söndürmeden karıştırın.
Yaptığınız bu karışımı 3 ayrı kaplara bölün.
Bir kabı sade bırakın.
Diğer bir kaba kakao ekleyip karıştırın.
Son kaba ise kahve,süt,un ve kabartma tozu ilave edip karıştırın.
Bütün bu kek karışımlarını ayrı ayrı kelepçeli kek kalıbını yağlayıp hafif un serperek önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 30-35 dk sırayla pişirin.
Pandispanyalar piştikten sonra fırından çıkarın.
Soğuması için fırının tel ızgarasında bekletebilirsiniz ya da tezgahta da soğumasını sağlayabilirsiniz.
Pandispanyalar soğurken kremaları hazırlayalım.
Pasta içi kreması için vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye alın ve karıştırın daha sonra ocağa koyun orta ateşte muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin.Kaynamaya başlayınca altını kısarak 2-3 dk daha karıştırın ve ocaktan alın.Ocaktan alınca içerisine vanilyayı ekleyip kabuk tutmaması için karıştırarak soğutun.
Pasta dışı kreması içinde aynı şekilde vanilya ve krem peynir hariç tüm malzemeleri ocakta pişirin.Ocaktan alınca krem peyniri , vanilyayı ve 1 çay kaşığı margarini ekleyip karıştırarak soğutun.
İlk olarak kahveli pandispanyayı pasta tabağına alın ve üzerini çilek reçeli suyu ile ıslatın.
Üzerine pasta iç kremasından sürüp çikolata parçaları ve dilimlenmiş muz serpiştirin.
İkinci kat olarak kakaolu pandispanyayı koyun.Üzerini yine çilek reçeli suyuyla ıslatın.Yine pasta iç kremasından sürüp çikolata parçaları serpin. Bu arada pasta iç kremasından bir miktar ayırıp krema torbasına koyun.
Üçüncü kat olarak sade pandispanyayı koyun ve onu da kakaolu şekerli su karışımı ile ıslatın.
Pastanın üzerini ve her tarafını pasta dış kreması ile kaplayın. Üzerine hafif kakao eleyin ve çikolata parçaları ile muz dilimleri serpiştirin.
Ayırdığınız pasta içi kreması ile de krema sıkma torbası yardımıyla üzerine şekiller yapın. Yaptığınız bu şekillerin üzerine de yer fıstığı koyarak süsleyin.
Pastayı buzdolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Salepli üçü bir arada pastam hazır.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder