15 Haziran 2016 Çarşamba

Erzincan Tulum Peynirli Maydanozlu Poğaça Tarifi(mayasız)


Erzincan Tulum Peynirli
Maydanozlu Poğaça Tarifi(mayasız)

Erzincan Tulum Peynirli
Maydanozlu Poğaça Tarifi(mayasız)'ın Malzemeleri

Yarım litre süt
1 su b. Su
3 yemek k. Yoğurt
1 tatlı k. Toz şeker
2 tatlı k. Tuz
2 yemek k. Sirke
1, 5 su b. Sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
aldığı kadar un(Hamur çok sert olmasın. )

içine:
Erzincan tulum peyniri ya da beyaz peynir
maydanoz(ince kıyılmış)
az miktar tuz
pulbiber

üzerine:
yumurta sarısı
çörekotu

Erzincan Tulum Peynirli Maydanozlu Poğaça Tarifi(mayasız)'ın Yapılışı

Hamur malzemeleri ile güzelce bir hamur yoğurulur.
Dinlenmeye bırakılır.
İç harcı için bir kaba tulum peyniri elimizle ufalanır üzerine kıyılmış maydanoz ve tuz, pulbiber eklenip karıştırılır.
Dinlenmiş hamurdan parçalar koparılıp elimizle açılır içine peynirli harçtan konur ve poğaça şekli verilerek kapatılır.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine poğaçalar dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörekotu serpilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dk altı kontor edilerek pişirilir.
Poğaçalar fırından çıkarılınca ilk sıcaklığı biraz gidince sertleşmemesi için üzerine temiz bir bez örtülüp dinlendirilip servis edilir.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder