11 Haziran 2016 Cumartesi

Zeytinyağlı Biber Dolması


 Yaz aylarının en güzel lezzetlerinden biri... :)

Zeytinyağlı Biber Dolması

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi'nin Malzemeleri

16 adet dolmalık biber
3 – 4 adet domates (dolmanın üzeri için)

İç Pilav için:
1 su bardağı zeytinyağı ya da sıvı yağ
7 adet büyük boy soğan
3 su bardağı pirinç (nişastası gidene kadar yıkanmış)
Tuz
Karabiber
Kuru nane
2, 5 yemek kaşığı toz şeker
3 su bardağı su

Üzeri için:
yarım su bardağı zeytinyağı ya da sıvı yağ
Su (dolmaların yarısına gelecek şekilde)

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi'nin Yapılışı

Zeytinyağını ya da sıvı yağı bir tencereye alalım ve soğanları kavuralım. Pirinçleri nişastası gidene kadar yıkayalım. Soğanlar kavrulduktan sonra pirinçi ekleyip kavuralım.

Ardından tuz, karabiber, nane ve toz şekeri ekleyip iyice karıştıralım. Suyunu ilave edip pişirip demlenmeye bırakalım. Pilav demlendikten sonra içine nane ekleyip, karıştıralım.
Tuz ve şekeri az geldiyse ilave edebilirsiniz.

Dolmalık biberlerin saplı kısımlarını kesip iç çekirdeklerini çıkartalım. Hazırladığınız iç pilavı biberlerin içlerine dolduralım. Domatesleri kalın olacak şekilde doğrayıp doldurduğunuz biberlerin ağız kısımlarına pirinçler dışarı taşmayacak şekilde yerleştirelim.

Hazırladığınız dolmalarınızı derin bir tencereye yerleştirelim. Üzerine yarım su bardağı zeytinyağı gezdirelim ve dolmaların yarısına kadar su ilave edip orta ateşte 30 dakika pişirelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder