20 Haziran 2016 Pazartesi

TRİLEÇE

Trileçe

Trileçe Tarifi'nin Malzemeleri

5 adet yumurta
10 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
10 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabarma tozu

Şerbeti için Malzemeler
5 su bardağı soğuk süt
5 yemek kaşığı toz şeker
400 ml. Krema

karamel sos:
hazır karamel sos(pastanelerde satılan)

Trileçe Tarifi'nin Yapılışı

Yumurtaları şekerle iyice rengi açılına dek mikserle çırpıyoruz. Üzerine sıvıyağ ekleyip tekrar çırpalım. Unu,kabartma tozunu,vanilini,irmiği de ekleyip tahta kaşıkla yavaşça karıştırıp iyice yedirelim.
yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine karışımı döküp 170 derece fırında kontrol ederek 20 dk kadar pişirelim. fırından fırında değişebilir.
kek pişerken şerbeti için tüm malzemeleri süt köpürene dek çırpalım ve soğuması için dolaba kaldıralım.
kekimiz pişince fırından alalım ve ılıyınca bıçakla dilimleyelim kürdanla üzerine bolca delikler açalım.
ılıyan keke soğumuş sütlü şerbeti dökelim ve iyice çekmesini bekleyelim. hatta bu süre de buzdolabında biraz bekletirseniz daha iyi olur.
daha sonra dolaptan çıkaralım ve üzerinde fazla köpük varsa kaşıkla alalım. üzerine karamel sosunu güzelce yayıp tekrar buzdolabında bir kaç saat dinlendirip servis edelim.
Trileçemiz hazır...



Afiyet Olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder