26 Haziran 2016 Pazar

Zeytinyağlı Biber Dolması Ve Lahana Sarması


Zeytinyağlı Biber Dolması Ve Lahana Sarması

Zeytinyağlı Biber Dolması Ve Lahana Sarması Tarifi'nin Malzemeleri

Yarım kilo hafif haşlanmış lahana
1 kg dolmalık biber
5 su b. Pirinç
4 domates
4 soğan
sıvı yağ
dereotu
maydanoz
tuz, pulbiber, nane

Zeytinyağlı Biber Dolması Ve Lahana Sarması Tarifi'nin Yapılışı

Sıvıyağı tavaya koyup üzerine doğranmış soğanları ilave edin ve kavurun. Üzerine domatesler ekleyin. Pirinçleri de ekleyip kavurun. Üzerine suyunu koyup pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz, nane, dereotu ve diğer baharatlar ile tuzunu da koyup karıştırın. Biraz da öyle pişsin ve ocaktan alın.

Dolmalık biberlerin içine iç pilavdan doldurup üzerine bir parça domates bastırın ve tencereye dizin.

Başka bir tencereye de altını bir iki lahana yaprağı dizin. Lahanaları iç harç ile sarıp tencereye dizin. Üzerine bir tabak kapatın ve tencereye su koyup tuz serpin pişmeye bırakın.

Dolmalık biber tenceresine de su koyup tuz serpin ve pişirin.

Dolmaları kaynamaya çıktıktan sonra kısık ateşte yarım saat pişirin.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder