26 Haziran 2016 Pazar

Pastane Poğaçası



Pastane Poğaçası

Pastane Poğaçası Tarifi'nin Malzemeleri

125 gr tereyağ
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yumurta (bir yumurtanın sarısı poğaçaların üzerine)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz maya
1/4 su bardağı ılık su
3 veya 4 su bardağı un

İÇ HARCI

beyaz peynir
kaşar peyniri
zeytin

Pastane Poğaçası Tarifi'nin Yapılışı

PASTANELERDE GÖRMEYE ALIŞTIĞIMIZ POĞAÇA LEZZETİ ARTIK MUTFAKLARINIZDA. TARİFİN VİDEOLU ANLATIMINI NAZLI’NIN MUTFAĞI YOUTUBE KANALIMDA BULABİLİRSİNİZ.

Https://www. Youtube. Com/watch?v=fyotBgwikdo

TARİF:

Tüm hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yoğurun. 45 dk mayalansın.
Hamuru biraz un serptiğiniz tezgahta tekrar yoğurup uzun rulo yapın ve bıçakla parçalar kesin.

Elinizle parçaları yuvarlayıp biraz genişletin ve içine istediğiniz iç harcı koyup kapatın.

Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 20 dk daha mayalandırın.

üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizikler atın.

Önce 200 derece fırında 10 dk sonra 180 derece fırında 20 dk kadar daha altını kontrol ederek pişirin.

Ilıyınca servis edin.

Afiyet Olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder