11 Haziran 2016 Cumartesi

Yaprak Sarma


 Yapması biraz zahmetli de olsa yemesi çok lezzetli. :)

Yaprak Sarma

Yaprak Sarma Tarifi'nin Malzemeleri

Yarım kilo salamura yaprak veya taze yaprak.
İçi İçin:
4 adet soğan,
2 su bardağı pirinç,
1 çay bardağı zeytin yağı ya da ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı nane,
Tuz,
Kaynamış su.

Yaprak Sarma Tarifi'nin Yapılışı

Yaprakların tuzunun çıkması için ılık suda 3-4 saat bekletin, bol suyla yıkayın ve avucunuzun içinde zedelemeden sıkın.
Taze yaprak kullanıyorsanız kaynar suya batırıp, yapraklar sararana kadar bekletip, suyunu elinizle sıkın.

İçi için; soğanları ince şekilde doğrayın.
Pirinçleri iyice yıkadıktan sonra suyunu süzün.
Tencereye zeytinyağını ya da ayçiçek yağını koyup soğanları koyup hafif pembeleşene kadar kavurun.
İçine pirinçleri ilave edip ve 2-3 dakika daha karıştırarak kavurun.

Daha sonra 1 su bardağı kaynamış suyu, tuzu ilave edip kısık ateşte pirinçler biraz diri kalacak şekilde pişirin.
Hazırladığımız harç ılıyınca naneyi ilave edip ve karıştırın.

Yaprakların saplarını koparın.
Yaprakları açın ve içine 1 tatlı kaşığı kadar hazırladığınız harçtan koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın. (çok sıkı ya da bol sarmayın. )
Tencerenin dibine yaprakları dizin.

Üzerine sardığımız dolmaları sıralayın.
Sarmaların üzerini tabakla kapatın ve 2 su bardağı kaynamış su ilave edin.
Su kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Sarmalar piştikten sonra tencerenin kapağını açın.
Sarmalar ılıdıktan sonra servis tabağına alın ve üzerlerine sıvı yağı gezdirin.

Afiyet OLsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder