26 Mart 2014 Çarşamba

perde pilavı






  • hamuru için:
  • 300 gr un
  • 2 yumurta
  • 1 yemek k. yoğurt
  • 1 yemek k. sıvıyağ
  • 3 yemek k. su
  • pilavı için:
  • 4 su b. pirinç
  • 5 kepçe tavuk suyu
  • 2-3 tavuk budu
  • tuz,karabiber,pulbiber
  • 2 yemek k. tereyağ
  • dereotu
Öncelikle tavuk butlarını haşlayın ve sudan çıkarıp didikleyin. Pirinci yarım saat sıcak suda bekletin. Hamuru için tüm malzemeleri yoğurun ve dinlendirin.
Pilav tenceresine tereyağını koyun, erisin sonra pirinci süzüp tencereye koyun ve tereyağında biraz kavurun. Daha sonra tavuukları da ekleyin, tuzunu karabiberini pulbiberini de ilave edin ve karıştırın. üzerine kepçe yardımıyla haşlanmış tavuk suyundan koyun. Tencerenin kapağını kapatın pilav suyunu çekince ocağın altını kapatın ve nemli bir bez örtün kapağını kapatıp demlenmeye bırakın. Hamurdan 2 küçük parça koparın geri kalan hamuru büyük çukurca bir kaba ya da kelepçeli kek kalıbına göre açın. Kalıbı yağlayın hamuru dışa sarkacak şekilde kalıba oturtun. Pilava kıyılmış dereotu ekleyip karıştırın. Pilavdan biraz ayırın. Geri kalanın hepsini kek kalıbına dökün yayın ve sarkan hamurları üzerine kapatın fırında kızarana kadar pişirin fırından çıkınca ters çevirin. Ayırdığımız 2 parça hamuru da sufle kaplarına aynı işlemi tekrarlayarak porsiyonluk yapabilirsiniz. Afiyet olsun. . .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder