25 Ağustos 2014 Pazartesi

çikolatalı zımba pasta

Çikolatalı Zımba Pasta

Kaç Kişilik: 8-10 kişilik Hazırlama: 20dk Pişirme: 5dk

  • Kreması için:
  • 1 litre süt
  • 5 yemek k. Un
  • 7 yemek k. şeker
  • 3 yumurta sarısı
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket labne peyniri(300 gr. )
  • 1 paket kakaolu hazır pasta keki( 2 dilimli)
  • 1 dilim sade pasta keki
  • arasına ve üzerine:
  • 1 su b. Dolusu damla çikolata
  • keki ıslatmak için:
  • 2 yemek k. Hazır granül kahve(neskafe)
  • 1 su b. Sıcak su
  • 1 yemek k. Dolusu şeker
Pastanın kakaolu katının birinci katını pasta tabağına koyun. Neskafeli su ile hafif ıslatın. Tencereye labne peyniri hariç tüm krema malzemelerini koyup iyice karıştırın ve ocağın altını yakıp muhallebi kıvamında pişirn. Pişince ocağı kapatıp biraz karıştırarak ılıtın. ılıyınca labne peynirini koyup karıştırın. Kremanın birazını ilk kata dökün yayın ve üzerine damla çikolata serpin. Sade kek dilimini de üzerine koyun ve kahveli suyla ıslatın tekrar biraz krema sürün ve tekrar damla çikolata serpin. En son kat olarak kakaolu katı da üzerine koyup yine kahveli suyla ıslatın. Kalan kremayla pastanın her tarafını kaplayın. Pastanın kenarlarına damla çikolataları dizin. Ve üzerine damla çikolataları dizip dolapta 1 gece bekletip servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder