31 Ağustos 2014 Pazar

dereotlu peynirli poğaça yapımı




Dereotlu Peynirli Poğaça Yapımı

Kaç Kişilik: 8-10 kişilik Hazırlama: 10dk Pişirme: 35dk

  • 2 su b. Yoğurt
  • 2 yumurta
  • 1 kabartma tozu
  • biraz sirke, tuz, çok az şeker
  • aldığı kadar un
  • 3 yemek k. Tereyağı
  • yarım çay b. Kadar sıvı yağ
  • peynir
  • dereotu
  • maydanoz
  • üzerine: yumurta sarısı
Tüm sıvı malzemeleri karıştırma kabına koyun karıştırın. Yağıda katı halde koyun. üzerine unu koyup yoğurun. Dereotu ve maydanozu ince ince kıyıp peynirle karıştırın. Hamurdan parçalar koparıp peynirli dereotlu maydanozlu karışımdan koyup kapatın. üzerine yumurta sarısı sürüp fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
(bu hamurdan 2 tepsi çıktı. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder