8 Ağustos 2014 Cuma

ıspanaklı patatesli börek



Ispanaklı Patatesli Börek

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik Hazırlama: 10dk Pişirme: 30dk

  • 5 yaprak yufka
  • 3 patates
  • 1 bağ ıspanak
  • pulbiber, tuz, kekik, karabiber
  • sıvı yağ
  • 1 kırmızı kapya biber
  • 3 soğan
  • 2 kaşık biber salçası
  • yufkaları ıslatmak için: süt, sıvı yağ, yumurta, sirke
  • üzerine: yumurta sarısı
Yufkaları üst üste koyup üçgen kesin. Harç için soğanları doğrayıp sıvı yağda kavurun, salçayı da ekleyin. Sonra rendelenip suyu sıkılmış patatesleri de ekleyip kavurun. En son ıspanakları ekleyin ve kapağını kapatın ara ara karıştırarak kavurun. Ocağın altını kapatıp tuzunu ve baharatlarını ekleyip karıştırın soğumaya bırakın.
İki kat üçgen yufka alıp yufkayı süt, sıvı yağ, yumurta ve sirke karışımı ile ıslatın ve harçtan koyup rulo sarın yağlanmış tepsiye dizin. üzerine yumurta sarısı sürün fırında pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder