5 Ağustos 2014 Salı

dereotlu sebzeli mısır unu ekmeği






dereotlu Sebzeli Mısır Unu Ekmeği
Kaç Kişilik: 8-10 kişilik Hazırlama: 10dk Pişirme: 30dk

  • 1 yumurta
  • 1 litre süt
  • 3 yemek k. Tereyağı
  • 1 çay b. Sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilin
  • 1 su b. şeker(isterseniz daha az ya da daha fazla dama zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. )
  • 3 yemek k. Tuz(aynı şekilde tuzu da istediğiniz kadar koyun. )
  • 2 yemek k. Sirke(gevrek olması için. )
  • aldığı kadar mısır unu ve normal un karışımı
  • üzeri için: 2 domates
  • 2-3 biber
  • birer tutam dereotu ve maydanoz
  • 1 küçük kase doğranmış salam
  • tuz, pulbiber, nane, karabiber
Sütü derin bir kaba koyun üzerine elenmiş unu ekleyin. Ortasını açıp yumurtasını, tereyağını, sıvı yağını, tuzunu, şekerini, kabartma tozu ve vanilini koyup yoğurun. Hamuru ikiye bölün. Bir parçayı alıp yağlanmış tepsiye elinizle bastırarak yayın. üzerine sıvı yağ sürün. üzerine tüm diğer malzemeleri doğrayıp yayın ve baharatlarını serpiştirip fırında pişirn.
Afiyet olsun.
(2 tepsi çıkıyor. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder