1 Ağustos 2014 Cuma

mantarlı tavuk sote


Mantarlı Tavuk Sote

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik Hazırlama: 10dk Pişirme: 20dk

  • 1 paket marketlerde tabakta satılan kültür mantarı
  • 1 büyük parça kemiksiz tavuk eti
  • 3 adet kırmızı kapya biber
  • 4-5 adet yeşil biber(köy biberi)
  • tuz, pulbiber, toz nane, kekik
  • sıvı yağ
Biberleri uzun ve ince olarak kesin. Mantarı sirkeli suyla yıkayın, çok ufak olmayacak şekilde kesin ve tekrar sudan geçirip süzün. Tavuk etini yıkayıp küp küp kesin. Tavaya sıvı yağ koyup ocağın altını açın tüm malzemeyi tavaya koyup tavanın kapağını kapatın ve pişirin.
Afiyet olsun. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder