27 Ağustos 2014 Çarşamba

vişne reçelli pasta






Vişne Reçelli Pasta

Kaç Kişilik: 8-10 kişilik Hazırlama: 15dk Pişirme: 30dk

  • Keki için:
  • 3 yumurta
  • 1 çay b. şeker
  • 1 su b. Un
  • yarım limon suyu
  • 2 paket kabartma tozu
  • kreması:
  • 3 su b. Süt
  • 1 yumurta
  • 4 yemek k. şeker
  • 3 yemek k. Un
  • 1 paket vanilin
  • vişne reçeli marmeladı:
  • 1 su b. Vişne reçeli
  • 1 su b. Su
  • 1 yemek k. şeker
  • 1 yemek k. Dolusu un
Yumurta ve şekeri çırpın unu, limon suyunu ve kabartma tozunu ekleyip çırpın. Borcamı yağlayıp karışımı döükn ve fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
Vanilin hariç krema malzemelerini tencereye koyun karıştırın. Ocağın altını yaın ve muhallebi kıvamında pişirn. Pişince ocaktan alın ve içine vanilini döküp karıştırın biraz soğusun.
Vişne marmeladı için gerekli tüm malzemeleri başka bir tencerede karıştırın ve ocağın altını yakıp biraz koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocağın altını kapatıp soğutun.
Keki daha büyük bir servis tabağına çıkarın. Keki sütle biraz ıslatın. üzerine kremanın tamamını güzelce yayın. En son üzerine vişne marmeladını da dökün. 5 dk sonra dilimleyin ki marmelat içine de geçsin.
Buzdolabında soğuduktan sonra servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder