29 Ağustos 2014 Cuma

yoğurtlu patlıcan kebabı


Yoğurtlu Patlıcan Kebabı

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik Hazırlama: 15dk Pişirme: 20dk

  • 3 adet patlıcan
  • 3 adet biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • sıvı yağ
  • pulbiber, tuz, kekik, nane
  • kıtır ekmek
  • yoğurt
  • salça, su, sıvı yağ, tuz ve baharatlar
Ekmekleri küp küp doğrayıp fırında kıtırlaşana kadar tutun, ısınsın. Patlıcanlı alacalı soyup küp küp doğrayıp üzerine tuz serpip acısını çıkartın ve yıkayıp süzüp tencereye koyun üzerine sıvı yağ ekleyin. Biberleri de doğrayıp tencereye ilave edin. Soğanı, sarımsağı da ekleyin. Tuzunu ve baharatlarını atıp kavurun.
İstediğiniz kadar yoğurdu suyla açın. Salçalı sos için salçayı su ve yağ ile açın baharatları ve tuzu ekleyip ocakta kaynatın. Kıtırlaşan ekmekleri servis tabağına koyun. üzerine patlıcanlı karışımı dökün. üzerine yoğurt ve salçalı sos gezdirip servis edin.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder