28 Mart 2016 Pazartesi

Zeytinli Açma


O biiir çayın en iyi arkadaşı. :)

Zeytinli Açma

Zeytinli Açma Tarifi'nin Malzemeleri

2 yumurta
yarım litre süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı sirke
1 pk. Yaş maya
1 tatlı k. Tuz
1 çay k. Toz şeker
aldığı kadar un(Hamur çok sert olmayacak. )

içine:
tereyağı
zeytin ezmesi

Zeytinli Açma Tarifi'nin Yapılışı

Hamur malzemeleri ile güzelce bir hamur yoğurun. 40 dk Mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın daha sonra elinizle büyütün içine önce oda sıcaklığında tereyağından sürün sonra da zeytin ezmesi sürün ve rulo yapıp uzatın.
Aynı işlemi bir başka hamur için de tekrarlayın.
İki rulonun uçlarını birleştirin ve elinizle çevirin iki ucunu birleştirip açma şekli verin.
Tüm hamur bitene dek işlemi tekrarlayın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün ve fırında kızarana dek pişirin.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder