4 Mart 2016 Cuma

Pastane Poğaçası Yapımı







 İster hafta sonu kahvaltısına ister 5 çayına ne zaman canınız çekerse. pastaneyi evinize getirir. . :)



Pastane Poğaçası Yapımı

Pastane Poğaçası Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri




Hamuru için:
3 su bardağı un
21 gram yaş maya
1 çay bardağı ılık su
1 çorba kaşığı tepeleme tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
250 gram oda sıcaklığında margarin
2 adet yumurta(tüm)
2 adet yumurta akı



İçi için:
1 su bardağı lor peyniri
7-8 dal kıyılmış maydanoz
veya haşlanmış patates maydanoz tuz pulbiber karabiber karışımı

üzerine:
2 yumurta sarısı


Pastane Poğaçası Yapımı Tarifi'nin Yapılışı

İç harç için bir kasede lor peyniri ve maydanozu karıştıralım.
(Eğer patatesli yapmak isterseniz haşlanmış patatesleri rendeleyip tuz
pul biber maydanoz karabiber ile karıştırın. )
Diğer taraftan yoğurma kabına unu alıp ve ortasını havuz şeklinde açalım.
Yaş mayayı ılık su ile karıştırıp eritelim.
Maya, toz şeker, tuz, margarin ve 2 adet yumurtayı unun ortasındaki boşluğa koyalım.

 Un hariç diğer malzemeyi karıştıralım.
Kabın kenarındaki unu ekleyerek tüm malzemeyi kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Yoğurduğumuz hamurun üzerini nemli bir bezle örterek, 15 dakika dinlendirelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve avucunuzun içinde hafifçe açıp, ortasına peynirli harçtan(veya patatesli harçtan) koyalım.
Daha sonra hamuru yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayalım.

Kalan 2 adet yumurtayı çırpalım ve poğaçaların üzerine sürelim.
Hamurların kabarması için oda sıcaklığında 30 dakika bekletelim. Poğaçaları önce 130 derece fırında 5 dakika, daha sonra 180 derece fırında 10 dakika pişirelim.
Sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder