12 Mart 2017 Pazar

Bol çikolatalı pasta


 Bir çikolata sever olarak en sevdiğim pastadır çikolatalı pasta. Bu tarif aslında kakaolu kekten yola çıkılan sonunda harika bool çikolatalı bir pastaya dönüşen bir tarif. :))

biz çok sevdik eminim siz de seveceksiniz. tarifi veriyorum hazır mıyız? :)

Bol çikolatalı pasta

2 yumurta
1 su b. şeker
1 su b. Süt
yarım çay b. Sıvı yağ
2 yemek k. Dolusu tahin pekmez karışımı
2 yemek k. Portakal kabuğu marmeladı(tarifi profilimde var. Eğer isterseniz yerine portakal kabuğu rendeleyebilirsiniz. )
2 tatlı k. Tarçın
1 pk. Kabartma tozu
1 pk. Vanilin
2 tatlı k.kakao
2 su b. Un(kıvamı biraz yoğun oluyor)
1 avuç küçük parçalara ayrılmış ceviz içi

üzerine:
1 pk.çikolatalı sos(toz halde)
2 su b.süt
ceviz parçaları





Yumurta ve şeker mikserle iyice çırpılır. İçine süt sıvı yağ konur tekrar çırpılır. Tahin pekmez karışımı ve portakal kabuğu marmeladı konur tekrar çırpılır.
Kabartma tozu vanilin tarçın un kakao ceviz içi konur tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırılır.

Kek kalıbı margarinle yağlanır hafif un serpilir.
Kek karışımını kek kalıbına dökün. 180 derece fırında 35-40 dk kadar kontrol ederek içini çekene dek pişirin.

Üzeri içi çikolata sos süt ile pişirilir soğutulup üzerine bolca dökülür ceviz parçaları ile süslenip servis edilir. bir gece buzdolabında bekletip servis ederseniz daha da lezzetlenir. :)

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder