31 Mart 2017 Cuma

Çayın Yanına: Ispanaklı Patatesli Börek


Ispanak ve patates böreklere çok yakışan iki lezzet. Biz bu sefer ayrı ayrı değil de bu iki lezzeti karıştırıp güzel bir har hazırladık ve çayın yanına mis gibi bir börek yaptık.. Denemelisiniz. :)


Malzemeler:

3 bağ ıspanak
3 haşlanmış patates
1 soğan
3 yemek k. sıvıyağ
yarım demet maydanoz
tuz, pulbiber, kekik,karabiber
1 paket(1 kg.) yufka
1 yumurta
1 su b. sıvıyağ
3 çorba k. sirke
1 su b. süt
tuz
çörekotu

Yapılışı:

ıspanakları doğrayıp iyice yıkayıp süzelim ve tavaya sıvıyağ koyup doğranmış soğan ve ıspanakları soteleyelim.  tuz ve baharatını da ekleyip ocaktan alalım.

üzerine haşlanmış patatesi ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştıralım.

yumurta, süt,sıvıyağ,tuz bir kapta bu malzemeleri karıştıralım.

fırın tepsisini yağlayalım. yufkanın bir tanesini kenarları dışarı sarkacak şekilde tepsiye yerleştirelim.
üzerine yumurtalı sütlü karışımla ıslatalım. tekrar yufka serelim ve patatesli ıspanağı karışımdan üzerine yayalım. üzerine yufka koyup tekrar sütlü karışımla ıslatalım. tekrar ıspanaklı patatesli harçtan koyup tekrar yufka serelim ve yine sütlü karışımla ıslatalım.
en son yufkayı da üzerine koyup dışarı sarkan yufka parçalarını üzerine kapatalım. kalan sütlü karışımı üzerine sürüp çörek otu serpelim.

180 derece fırında üzeri kızarana dek altını kontrol ederek pişirelim.

afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder