31 Mart 2017 Cuma

Çok Sevilir: Kandil Simidi


Her kandilde pastanede yerini alır. Kutulanır ve satışa hazırlanır. Tam pastanenin önünden geçerken mis gibi mahlep kokusu ile bir anda kendinizi pastanede bulursunuz.

İşte bu sefer bu lezzeti kendi mutfağımızda yapmaya ne dersiniz? Mis gibi mahlep kokusu mutfağınızı sarsın. Bunun için satın aldığınız mahlebin taze olmasına çok dikkat edin.
Buyrun tarife. :)

Malzemeler:

200 gr tereyag
2 yumurta(1 akı ayırın )
2 tatli k.tuz
1 tatli k.şeker
2 yemek k.mahlep
Yarım su b yoğurt
2 pk.kabartma tozu
2 yemek k.sirke
3 su b. Un(kulak memesi kivaminda)

Uzeri için
Susam corekotu
Yumurta akı(cirpilmis)

Yapılışı:

Kabartma tozu mahlep un ayri bir kapta karıştırılır. Yumurta ve tereyag ayri bir kapta karıştırılır. Yoğurt,sirke de eklenir. Unlu karisim da yumurtali karisima eklenir,tuz ve şeker de eklenir ve hamur yogurulur.
Hamurdan parcalar koparılır uzun serit gibi sekil verilir rulo yaparak. Sonra iki ucu birleştirilir.
Once yumurta akina sonra susama batirilip yagli kagit serili tepsiye dizilir.
Isterseniz üzerine çörek otu serpebilirsiniz
Tüm hamur bitene dek tekrarlayın
180 derece 25 dk kadar kontrol ederek pisirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder