23 Haziran 2017 Cuma
Bayramın Gözdesi: Cevizli Ev Baklavası
Eveeet bir Ramazan ayını rahmet,
bereket ayını da geride bırakıyoruz.
Allah'ım tekrarlarını nasip etsin cümlemize.
Amin.
Bugün sizlere bayramların gözdesi en sevilen şerbetli tatlı olan baklava tarifi vereceğim. Sandığınız kadar gözünüz korkmasın zordur ben yapamam demeyin. Bu tarifle gayet güzel bir ev baklavası yapacaksınız. :)
Şimdiden iyi bayramlar diyor ve tarifi sizlerle paylaşıyorum. :)
Cevizli Ev Baklavası
Malzemeler:
4,5 su b. un
2 adet yumurta
yarım su b. sıvıyağ
1 su b. süt
2 yemek k. üzüm sirkesi
1 tutam tuz
Hamuru açmak için:
400 gr. buğday nişastası
Üzerine:
250 gr. eritilmiş tuzsuz tereyağı
Şerbeti için:
4,5 su b. toz şeker
4 su b. su
5 damla limon suyu
Yapılışı:
İlk önce şerbeti yapalım ki soğusun. Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak.
Şerbeti için; tencereye su ve şekeri koyup altını açalım şeker eriyene dek karıştıralım. kaynamaya bırakalım. bir süre kaynadıktan sonra limon suyunu da ekleyip ocaktan alalım.
Hamuru için;
bütün malzemeleri derin bir kapta önce çatalla karıştıralım sonra elimizle yoğuralım. hamur elinize yapışıyorsa birkaç kaşık daha un ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamuru 15 dk boyunca üzerine bir bez örterek dinlendirin.
Daha sonra hamuru uzun rulo yapıp 40 parçaya ayırın. parçaları yuvarlayın. alt kat 20 üst kat 20 olacak.
10 adet bezeyi teker teker buğday nişastası serperek tabak büyüklüğünde açın. Daha sonra aralarına bolca nişasta serpip üst üste dizin ve 10 tane bezeyi merdaneyle birlikte açıp tepsinizin büyüklüğünde açın.
Oklavaya yardımı ile tek tek baklava yufkası katlarını tepsiye yerleştirin. Kenarlarından fazlalık olursa bıçakla kesin.
10 yufka olduktan sonra tekrar bir 10 bezeyi de aynı işlemleri tekrarlayıp tepsiye dizin. 20.katta ince kıyılmış ceviz parçalarını bolca serpin.
Diğer 20 bezeyi de 10 ar 10 ar olacak şekilde aynı işlemleri tekrarlayarak açın ve tepsiye yerleştirin.
Baklava şeklinde kesin ve üzerine eritilmiş tuzsuz tereyağını dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 1 saat kontrol ederek pişirin. Fırından çıkan sıcak tatlıya soğu şerbeti gezdirin. Soğuyunca servis edin.
Afiyet olsun.
Küçük bir not: Eğer 10 adet yufkayı bir arada açamıyorum derseniz ayrı ayrı tek tek açıp da tepsiye yerleştirebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder