9 Haziran 2017 Cuma

İftarlık Lezzet: Patlıcanlı Patetesli Köfteli Kebap






Hem sebzeli hem köfteli lezzetli bir kebap tarifi sizlerle. Ramazan sofralarına yakışacak bir lezzet..

Sebzeler ayrı ayrı kızartılır lezzetlenir, kıyma baharatlar ile tatlanır bir güzel yoğurulur, köfteler hazırlanır. tüm sebzeler tepsiye yayılır üzerine kızarmış köfteler ve domatesler dizilir. son dokunuş salçalı sos ile buluşturulup fırında pişirilir..

afiyet olsun. :)

Patlıcanlı Patatesli Köfteli Kebap

Malzemeler:

5 patlıcan
4 patates
4 biber
500 gr. dana kıyma
1 kuru soğan
3 diş sarımsak
tuz, karabiber, kekik
1 yumurta
1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek ya da galeta unu
salçalı sos:
1 yemek k.domates salçası
1 yemek k. biber salçası
1,5 su b. su
tuz

üzerine: 2 domates dilimleri

sebzeleri kızartmak için: sıvıyağ


 Yapılışı:

Kıymayı bir kaba alın, üzerine yumurtayı kırın, üzerine rendelenmiş soğanı, rendelenmiş sarımsağı, tuzu, karabiber, kekiği, ufalanmış bayat ekmek içini koyup güzelce yoğurun. buzdolabında 1 saat dinlendirin. sonrası ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın.

Patlıcanları alacalı soyup küp doğrayın. Patatesleri soyup küp doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ikiye bölün.

Derin bir tencereye sıvıyağ koyup kızdırın. Sırasıyla patatesleri, biberleri, patlıcanları, köfteleri kızartın.

Fırın tepsisine kızarttığınız tüm sebzeleri yayın üzerine köfteleri ve dilimlenmiş domatesleri dizin.

salçayı su ve tuz ile karıştırın tepsinin üzerine gezdirin.

180 derece fırında 30 dk kadar pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.


Tarifin yapılış videosunu da izlemek isterseniz yukarıda paylaştım. :)

youtube kanalıma da abone olmayı unutmayın.. :)

ayrıca facebook nazlı'nın mutfağı sayfama da beklerim. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder