13 Haziran 2017 Salı

Masada Yer Açın: Zeytinyağlı Taze Fasulye




Yaz akşamlarının vazgeçilmezlerinden biridir: Taze fasulye. Soğuk soğuk yenir içleri serinletir, yüzleri güldürür, mideleri doyurur. :)) Ayşe kadın fasulye en gözdelerindendir. Bizde bu tarifte Ayşe kadın fasulye kullandık. Çok da güzel oldu. :)

Zeytinyağlı Taze Fasulye

Malzemeler:

1 kg taze fasulye
4 adet soğan
1,5 çay bardağı zeytinyağı(sıvıyağ da olabilir.)
4 adet domates
Yarım su bardağı sıcak su
2 tatlı k. tuz
2 diş sarımsak
1 tatlı k. toz şeker


Yapılışı:

Fasulyeleri yıkayıp ortadan ikiye bölün ve suyunu süzdürün.
Tencereye zeytinyağını koyun(sıvıyağ da olabilir.) Fasulyelerden bir kısmını alıp tencereye yerleştirin.
Üzerine soyup doğradığınız soğanların bir kısmını yerleştirin. Daha sonra üzerine kabukları soyulup doğranmış domateslerin bir kısmını yayın.(isterseniz domatesleri rendeleyebilirsiniz)
Tekrar fasulye tekrar soğan ve tekrar domates koyarak bu işlemi tekrarlayın.
Üzerine sarımsakları da doğrayıp koyun. Bir süre böyle piştikten sonra karıştırın ve altını kısıp kapağı kapalı tekrar fasulyeler pişene dek pişirin.
Ilık ya da soğuk servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder