5 Haziran 2017 Pazartesi

Mutfaklar Mis Gibi Koksun: Portakallı Revani



Şerbetli tatlıların klasiklerinden biridir o.. İrmiğin yakıştığı en güzel tatlılardan biri.. Bir farklılık olsun portakal kabuğu marmeladı ekleyelim dedik ve mutfaklarımız mis gibi koksun istedik.. :) Tarifi de buraya ekledik.. :)


Portakallı Revani

Malzemeler:

3 yumurta
2 çay b. toz şeker
1 çay b. sıvıyağ
2 su b. süt
2 su b. irmik
2 su b. un
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilin
3 yemek k. dolusu portakal kabuğu marmeladı( tarif bloğumda var.)

Şerbeti için:

4 su b. su
4 su b. toz şeker
yarım limonun suyu




Yapılışı:

Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın. üzerine sıvıyağ ve sütü ekleyin tekrar çırpın. irmiği ve portakal kabuğu marmeladını da ekleyip tekrar çırpın. en son un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın.

yağlanmış fırın tepsisine karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk kadar içini kontrol ederek pişirin.

Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp karıştırın ve kaynatın. kaynayınca içine limon suyunu ekleyip 10 dk daha kaynatın.

revani keki ılık şerbet sıcak olacak.
revani keki ılıyınca dilimleyin ve üzerine sıcak şerbeti dökün.
1-2 saat dinlendirip servis edin.

Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder