23 Haziran 2017 Cuma

Çok mu Çok Hafif: Yağ Çekmeyen Hamur Kızartması(Pişi)


Kimi zaman kandillerde yapar dağıtırız komşularımıza kimi zaman pazar kahvaltılarının biriciğidir o. Size puf puf olan içi yağ çekmeyen çok hafif ve pratik lezzetli bir hamur kızartması tarifi veriyorum. :)

2 su b. yoğurt
2 yumurta
2 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek k. sirke
4 su b. un( miktarını siz ayarlamalısınız, çok sert olmayacak. çok yumuşak da değil, orta kıvamda olmalı. )

kızartmak için. sıvıyağ

Yapılışı:

Yumurta yoğurt sirke tuz kabartma tozu hepsini bir kaba alıp karıştırın azar azar unu ekleyip hamuru yoğurun.

Hamuru kiye bölün önce bir parçasını merdane ile un serperek açın büyütün. istediğiniz kurabiye kalıbıyla kesip kızgın sıvıyağda kızartın. diğer hamura da aynı işlemi tekrarlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder