5 Haziran 2015 Cuma

ANNE KISIRI YAPIMI


İster ikindi çayına ister kahvaltıya.
Anne elinin değdiği her şey lezzetli olur. :)
Anne elinin değdiği kuru dalda çiçekler açar. Rabbim annelerimizi başımızdan eksik etmesin. Amin.


Anne Kısırı Yapımı

Anne Kısırı Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri

1 kg ince bulgur
1 demet maydanoz
yarım demet kıvırcık
2 tane havuç(rendelenmiş)
1 demet taze soğan
2 kuru soğan
pul biber, karabiber, tuz
1 limon suyu
2 yemek k. Dolusu biber salçası
2 tane içi çıkarılmış salatalık
sıcak su
sıvı yağ

Anne Kısırı Yapımı Tarifi'nin Yapılışı

İnce bulguru ayıklayıp üzerine sıcak su döküp bir tencerede şişmeye bırakın.
Diğer yandan iyice yıkanmış kıvırcıkları, maydanozları, taze soğanı doğrayın geniş bir karıştırma kabına alın.
Kuru soğanları ve rendelenmiş havuçları az sıvı yağ koyup bir tavada biraz kavurun ve soğumaya bırakın.
ıslanıp şişmiş bulgurun üzerine salçayı ekleyip karıştırın. Bulgura salçayı iyice yedirdikten sonra içine yeşillikleri ekleyin, kavrulmuş havuç ve kuru soğan karışımını da içine koyun. Salatalıkların içini kazıyıp çıkarın ve sadece dışını, yeşil yerlerini doğrayıp karışıma ekleyin. Böylece kısırınız sulanmaz. Daha sonra pul biber, tuz, karabiber ve az miktarda sıvı yağ da ekleyip limonu da sıkıp hepsini güzelce harmanlayın.
Servis tabağına alıp isteğe göre kıvırcıkla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder