21 Haziran 2015 Pazar

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı


Vazgeçilmez lezzettir kendileri. :)

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi'nin Malzemeleri

2 su b. Pirinç
yarım su b. Arpa şehriye
yarım çay b. Sıvı yağ
2 yemek k. Tereyağı
2 adet tavuk suyu tableti
1 çay k. Tuz
sıcak su

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi'nin Yapılışı

Pirinçi yıkayıp süzün. Pilav tavasına sıvı yağ ve tereyağını alın ve kızdırın. Tavuk suyu tabletlerini de ekleyip iyice ezin.
üzerine arpa şehriyeyi ekleyip biraz kavurun.
Daha sonra süzdüğünüz pirinçleri ekleyip tekrar biraz karıştırın.
üzerini geçecek kadar sıcak suyu da ekleyip kaynamaya bırakın.
Kaynayınca karıştırın ve ocağı kısıp suyunu çekmesini bekleyin.
Pilavın diriliğini kontrol edin ve gerekirse biraz daha su ekleyip tekrar suyunu çekmesini bekleyin.
Suyunu çekince ocağın altını kapatıp üzerine bir havlu peçete koyup kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder