12 Haziran 2015 Cuma

Yemek hikayeleri: TARHANA'NIN HİKAYESİ


Her yemeğin bir hikayesi vardır: Şifa kaynağı Tarhana'nın Hikayesi

Bir gün kadının biri evdeki malzemelerle yemek yapmaya başlamış. Yoğurt, salça, soğan gibi malzemeleri bir kapta karıştırırken bir yandan da sinir içinde kavga ettiği eşini düşünüyormuş. Derken eşinin geldiğini camdan görmüş ve o sinirle çorbayı camdan dışarıya, tahtaların üzerine dökmüş. Günler geçmiş ve bir gün kadın tahtanın üzerindeki kurumuş olan karışımı görmüş. Bunu alıp, suyla karıştırıp pişirmiş. Anadolu'da tarhana çorbası böyle doğmuş ve evlerimizin vazgeçilmezi olmuş.
kaynak: http://www.yemekhikayeleri.com/hikayeler/yemek-ve-yasam/tarhana-corbasinin-hikayesi.html

Malzemeler
3 yemek kaşığı toz Tarhana
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çay Kaşığı Nane
Tuz
1 Çay Kaşığı Kırmızı biber
Yemeğin Tarifi  
1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin. 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın. 5 su bardağı suyu ilave edin. Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın.

Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika pişirin. 1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı kırmızıbiber ilave edip servis yapın.

Afiyet olsun!

kaynak: http://www.nepisirsem.com/resimliyemektarifi.aspx?yemekid=1166

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder