19 Haziran 2015 Cuma

kirazlı kırmızı güzeli







Markette göz göze geldiğim kirazlardan biri: ''abla benden çok iyi pasta olur.'' deyip beni kışkırttı. :) Sonuç bu, yarina pastam hazir
Kirazlı kırmızı güzeli'
Adını da böyle koydum gitti.

Kirazlı Kırmızı Güzeli
Kirazlı Kırmızı Güzeli Tarifi'nin Malzemeleri

5 yumurta
1, 5 su b. şeker
2 pk. Kabartma tozu
2 pk. Vanilin
1 su b. ılık su
1,5 su b. un
1 fiske tuz
1 çay k. Kırmızı toz gıda boyası
1 pk. Krem şanti
1 su b. Soğuk su
10 adet kiraz
varsa 3 yemek k. Gül reçeli

Kirazlı Kırmızı Güzeli Tarifi'nin Yapılışı

Yumurtaların sarılarını ayrı bir kapta şekerle iyice çırpın. Suyu ekleyip tekrar çırpın. Kabartma tozu, vanilin, gıda boyası ve unu ekleyip tekrar çırpın.
Yumurta beyazlarını az tuz serpip köpük olana dek çırpın ve yumurta sarılarına ekleyip kaşıkla alttan üste doğru hafif karıştırın. Yağlı kağıt serili kelepçeli kek kalıbına karışımı döküp bir kez tezgaha hafifçe vurun. 180 derece fırında kontrol ederek 20-25 dk kadar içini çekene dek pişirin.
Bu arada kremşantiyi soğuk su ile iyice çırpın ve buzdolabına koyun.
Kek fırından çıkınca ılındıktan sonra kalıptan çıkarın ve bıçakla dikkatli keki ortadan ikiye ayırın.
Birinci katını pasta tabağına alın. Kremşantinin yarısını üzerine yayıp çekirdeği çıkarılmış kirazlar yerleştirin.
Diğer keki de üzerine koyup kalan kremşantiyi üzerine yayın ve üzerine tekrar çekirdeği çıkarılmış kiralar dizin.
Tam ortasına da sapıyla birlikte kiraz koyun.
Pastanın üzerine kaşıkla gül reçeli gezdirin.
Buzdolabında 1 gece ya da 2-3 saat kadar soğutup dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder