8 Haziran 2015 Pazartesi

REVANİ TARİFİ





yeri dolmaz: REVANİ :)

Revani Tarifi
Revani Tarifi'nin Malzemeleri

5 yumurta
1 su bardağından 1 parmak az şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
1, 5 su bardağı irmik
2 su bardağı un
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu

Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Revani Tarifi'nin Yapılışı

Şerbeti için tencereye şekeri suyu ve limon suyunu koyup kaynatın,

biraz koyulaşınca ocağın altını kısıp 20 dakika daha tutun ocakta.

Sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Karıştırma kabına yumurtaları kırıp şekerle biraz çırpın.

Üzerine sıvı yağı, yoğurdu, kabartma tozunu, vanilyayı, limon kabuğu rendesini ve irmiği koyup karıştırın.

En son unu da koyup iyice karıştırın.

Yağlanmış fırın tepsisine karışımı dökün ve tepsiyi bir iki kez tezgaha vurun, üzeri de düzelmiş olur.

Fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Fırından çıkınca revani sıcakken soğumuş şerbeti üzerine dökün ve çekmesini bekleyin.

Daha sonra dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder