1 Haziran 2015 Pazartesi

kırmızı şelale pasta







Kırmızı Şelale Pasta
Kırmızı Şelale Pasta Tarifi'nin Malzemeleri

3 su b. Dolusu parçalanmış kendi yaptığınız kek ya da hazır paket kek
isteğe bağlı keki ıslatmak için bir miktar süt
2 paket krem şanti (sade)
2 su b. Süt
1 su b. ılık su
1 pk. Orman meyveli sos
Kırmızı Şelale Pasta Tarifi'nin Yapılışı

Kekinizi elinizle küçük parçalara ayırın, ufalayın ya da robottan çekin.
Krem şantiyi sütle iyice çırpın.
Kekiniz kendiliğinden çok kuru değilse hafif ıslaksa sütle ıslatmanıza gerek yok, ama kekiniz kuruysa bir miktar sütle ıslatın.
Parçalanmış keki yağlı kağıt serili kelepçeli kek kalıbınıza yayın ve iyice bastırın.
üzerine iyice çırpılmış krem şantiyi dökün ve buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
Orman meyveli sosu ılık suyla tarife göre pişirip soğutun.
Dolaptan çıkardığınız tatlının üzerine kaşıkla yavaş yavaş pastanın her tarafını kaplayacak şekilde dökün.
Pastayı buzdolabında 2 saat soğuduktan sonra kalıbından çıkarıp dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder