20 Ağustos 2015 Perşembe

Ebruli Kek









Hayatımıza yaşadığımız anlarla desen kattığımız gibi mutfağımızdaki lezzetlere de desen katmak.. hiç de fena değil değil mi? . :)

Ebruli Kek

Ebruli Kek Tarifi'nin Malzemeleri

3 yumurta(L boy
1, 5 su b. şeker
yarım su bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ
1, 5 su b. Süt
1 pk. Kabartma tozu
1 pk. Vanilin
3 su b. Un
2-3 yemek k. Kakao

Ebruli Kek Tarifi'nin Yapılışı

Yumurtaları şekerle beyaz köpük olana dek iyice mikserle çırpın. üzerine sütü ekleyin tekrar çırpın. Sıvı yağı ekleyin tekrar çırpın. Kabartma tozu. Vanilini, unu ekleyin tekrar çırpın.
Karışımın yarısını başka bir kaba alıp içine kakao ekleyin ve çırpın.
Margarinle yağlanmış orta boy fırın tepsisine bir kepçe ya da cezveyle sade kek karışımından dökün, üzerine bir küçük kepçe ya da biraz küçük bir cezveyle kakaolu karışımdan dökün. Aynı işlemleri karışımlar bitene dek bir sade bir kakaolu olarak üst üste dökün. Zaten siz döktükçe kendisi yayılacaktır. En üste kakaolu karışımdan döküp bitirin.
Kürdanla önce içten dışa doğru çizikler atın. Her seferinde kürdanın ucunu peçeteye silin.

Daha sonra da kürdanla dıştan içe ortaya doğru çizikler atın.
önceden 5 dk ısıtılmış 180 derece fırında altını kontrol ederek pişirin. Kürdanla pişip pişmediğini test edin. Kürdan temiz çıkıyorsa pişmiştir.
Fırından alıp ılınmasını bekleyin ve uzun üçgen dilimler kesip servis edin.

Afiyet olsun. :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder