9 Ağustos 2015 Pazar
Sucuklu Soğanlı Biberli Sarmal/rulo Poğaça
poğaçayı bir de böyle deneyin. minik pizza lezzetinde poğaçalar.. :)
Sucuklu Soğanlı Biberli Sarmal/rulo Poğaça
Sucuklu Soğanlı Biberli Sarmal/rulo Poğaça Tarifi'nin Malzemeleri
2 yumurta
2 yumurta akı
750 ml. Süt
1 çay b. ılık su
2 pk. Kabartma tozu
2 çorba k. Sirke
1 şişe maden suyu
3 yemek k. Tereyağı
1 pk. Margarin
1 çay b. Sıvı yağ
1 yemek k. şeker
1 yemek k. Tuz
aldığı kadar un(yumuşak hamur olacak. )
iç harcı:
1 büyük kuru soğan
2 diş sarımsak
1 kase doğranmış sucuk
3 adet sivri biber
2 adet köy biberi
1 tatlı k. Domates salçası
sıvı yağ
tuz, pulbiber, karabiber
üzerine:
yumurta sarısı
Sucuklu Soğanlı Biberli Sarmal/rulo Poğaça Tarifi'nin Yapılışı
Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru biraz dinlendirin.
İç harcı için soğanları ve sarımsağı doğrayın ve salçayı da koyup bir tavaya alın. üzerine biberleri doğrayın ve doğranmış sucukları da ekleyin. Sıvı yağ ile tuz ve baharatlarını da ekleyip ocakta pişirin.
Hamuru 2 ya da 3 parçaya bölün. Her bir parçayı tezgahta un serperek oklavayla açın ve içine iç harçtan koyup rulo sarın. Bıçakla dilimler halinde kesin ve Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine elinizle biraz bastırıp yassılaştırın. üzerine yumurta sarısı sürüp fırında üzeri kızaran dek altının kontrol ederek pişirin.
Afiyet olsun.
Tüm hamur bitene dek işlemi tekrarlayın. (bu hamurdan 2 tepsi çıkar. )
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder