2 Ağustos 2015 Pazar

Zeytinyağlı Biber Dolması Yapımı



yazın vazgeçilmezlerinden. :)

Zeytinyağlı Biber Dolması Yapımı

Zeytinyağlı Biber Dolması Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri

Yarım kilo dolmalık biber
ayrıca 2-3 tane kırmızı kapya biber(isteğe bağlı)
1, 5 su bardağı pirinç
3 adet büyük soğan
2 adet domates
Tuz,
2 adet kesme şeker
Karabiber
Kuru nane
Yarım su bardağı kadar zeytinyağı
Maydanoz
Taze nane
Sıcak su

Zeytinyağlı Biber Dolması Yapımı Tarifi'nin Yapılışı

Dolmalık biberleri temizleyelim ve yıkayın. Pirinci yıkayıp, suyunu süzün. Domatesleri rendeleyin. Soğanları ince ince doğrayın. Tencereye zeytin yağını koyun, soğanları pembeleşene kadar kavurun. Pirinçleri ilave edin ve pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun.

Tuzu, kesme şekeri, domatesleri, 1 su bardağı sıcak suyu ilave edip ve suyunu çektikten sonra ocaktan alın.
Sonra baharatları, taze naneyi, maydanozu ilave edip, karıştırın ve demlenmeye bırakın.

Daha sonra dolmalık biberlerin içlerini fazla sıkı olmayacak şekilde hazırladığımız harçla doldurun. Kırmızı kapya biberlerin de içini temizleyip dolmalık harçla dolduralım ve hepsini Tencereye dizelim ve domatesle ağızlarını kapatın.

Üzerlerine 2 su bardağı sıcak su dökün ve 2-3 yemek kaşığı zeytin yağı gezdirip, pişmeye bırakın. Ilık veya soğuk servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder