9 Ağustos 2015 Pazar

Patatesli Peynirli Poğaça








Patatesli Peynirli Poğaça
Patatesli Peynirli Poğaça Tarifi'nin Malzemeleri

pazar kahvaltısına yakışacak bir tarif. :)

2 yumurta
2 yumurta akı
750 ml. Süt
1 çay b. ılık su
2 pk. Kabartma tozu
2 çorba k. Sirke
1 şişe maden suyu
3 yemek k. Tereyağı
1 pk. Margarin
1 çay b. Sıvı yağ
1 yemek k. şeker
1 yemek k. Tuz
aldığı kadar un(yumuşak hamur olacak. )





iç harcı:
7-8 haşlanmış patates
1 küçük kase beyaz peynir
maydanoz, sıvı yağ
tuz, pulbiber, karabiber

üzerine:
yumurta sarısı
çörekotu

Patatesli Peynirli Poğaça Tarifi'nin Yapılışı

Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru biraz dinlendirin.
İç harcı için haşlanmış patatesleri rendeleyin. Kıyılmış maydanoz, tuz, pulbiber, az sıvı yağ ile iyice karıştırın.

Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elinizle ortasını açın ve iç harçtan koyup poğaça şekli verip kapatın.

Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısıs sürüp çörekotu serpin.

Tüm hamur bitene dek işlemi tekrarlayın. (bu hamurdan 2 tepsi çıkar. )
fırında üzeri kızaran dek altının kontrol ederek pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder