11 Ağustos 2015 Salı

Şeftali Reçeli Yapımı


Rengi gibi tadı da güzel. :)

Şeftali Reçeli Yapımı

Şeftali Reçeli Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri

6 adet şeftali
3 su b. şeker
yarım su b. Su(tencerenin dibine yanmaması için. )
1 adet büyük limon suyu

Şeftali Reçeli Yapımı Tarifi'nin Yapılışı

Şeftalilerin kabukları soyulur elma dilimi şeklinde doğranır ve tencereye alınır. Üzerine şeker dökülür. Üzerine yarım su bardağı su gezdirilir. Reçel biraz koyulaşana dek kaynatılır. Ocaktan almaya yakın limon suyu eklenir ve 5 dk kadar daha kaynatılıp ocaktan alınır. Sıcakken kavanozlara doldurulup kapakları sıkıca kapatılır ve ters çevrilir.

Şeftali reçelimiz hazır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder