16 Ağustos 2015 Pazar

Patatesli Peynirli Tepsi Böreği



klasik ve bir o kadar lezzetli çay zamanlarının vazgeçilmezidir kendileri: patatesli peynirli tepsi böreği :)

Patatesli Peynirli Tepsi Böreği

Patatesli Peynirli Tepsi Böreği Tarifi'nin Malzemeleri

1 pk. Yufka
5-6 haşlanmış patates
tuz, pulbiber, karabiber, az sıvı yağ
maydanoz
1 kase beyaz peynir

içine sürmek için:
sirke
yumurta
sıvı yağ
süt
maden suyu

üzerine: yumurta sarısı

Patatesli Peynirli Tepsi Böreği Tarifi'nin Yapılışı

Haşlanmış patatesleri rendeleyin beyaz peyniri de içine ufalayın, maydanozu ince kıyın, az sıvı yağ, tuz ve pulbiber ile az karabiberi de ekleyip hepsini harmanlayın.

İçine sürmek için tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.

Yağlanmış fırın tepsisine yufkanın bir tanesini kenarları dışa sarkacak şekilde serin. İçine sütlü karışımdan sürün. üzerine bir yufka daha serin ve tekrar ıslatıp patatesli peynirli iç harçtan paylaştırın. Tekrar yufka koyup tekrar ıslatın. Bir kez daha patatesli harçtan koyun. En son üzerine yufkayı düzünce serin, kenarlardan sarkan yufkaları da üzerine kapatın. önce sütlü karışımdan üzerine sürün. Sonra yumurta sarısı da sürüp fırında altının kontrol ederek üzeri kızarana dek pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder