16 Ağustos 2015 Pazar
Patatesli Peynirli Tepsi Böreği
klasik ve bir o kadar lezzetli çay zamanlarının vazgeçilmezidir kendileri: patatesli peynirli tepsi böreği :)
Patatesli Peynirli Tepsi Böreği
Patatesli Peynirli Tepsi Böreği Tarifi'nin Malzemeleri
1 pk. Yufka
5-6 haşlanmış patates
tuz, pulbiber, karabiber, az sıvı yağ
maydanoz
1 kase beyaz peynir
içine sürmek için:
sirke
yumurta
sıvı yağ
süt
maden suyu
üzerine: yumurta sarısı
Patatesli Peynirli Tepsi Böreği Tarifi'nin Yapılışı
Haşlanmış patatesleri rendeleyin beyaz peyniri de içine ufalayın, maydanozu ince kıyın, az sıvı yağ, tuz ve pulbiber ile az karabiberi de ekleyip hepsini harmanlayın.
İçine sürmek için tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
Yağlanmış fırın tepsisine yufkanın bir tanesini kenarları dışa sarkacak şekilde serin. İçine sütlü karışımdan sürün. üzerine bir yufka daha serin ve tekrar ıslatıp patatesli peynirli iç harçtan paylaştırın. Tekrar yufka koyup tekrar ıslatın. Bir kez daha patatesli harçtan koyun. En son üzerine yufkayı düzünce serin, kenarlardan sarkan yufkaları da üzerine kapatın. önce sütlü karışımdan üzerine sürün. Sonra yumurta sarısı da sürüp fırında altının kontrol ederek üzeri kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder